Vett och etikett på banan

Som nybörjare på golfbanan vill man gärna slippa skämma ut sig. Man vill förstå reglerna och vara en i gänget, som vilken annan golfspelare. 

shutterstock_126914810

En av de första sakerna är att ha de rätta kläderna. Det brukar inte finnas några riktiga klädkoder på de svenska golfbanorna, men ändå klär sig alla i liknande kläder. Det har ändå satts en viss standard för hur golfare klär sig. Inga skrikiga färger eller kläder med stora tryck. Kläderna ska vara rena och hela.

När du går runt banan kommer det att bli väntetider. De som spelar på banor med högre siffror har företräde och du är den som ska vänta, inte stressa in och be dem att skynda sig. Man brukar säga att:

Din boll ska vara strax bakom bollen framför, inte strax framför bollen bakom er /Lidingö Golkfklubb

Det är för att förhindra alltför långsamma spel. Du ska alltså vara snabb att ta plats när spelaren före går till nästa hål, inte skapa en kö av spelare bakom dig. Om du inte hittar din boll inom 30 sekunder, brukar man släppa förbi nästa parti spelare och låta dem gå före medan du fortsätter att leta. Det kan låta hårt men en hel golfbana kan ta uppemot fyra-fem timmar att spela och då spelar alla tappade minuter roll.