Rätt utrustning på golfbanan

När man kommer ut på golfbanan är det viktigt att man är väl förberedd och har rätt utrustning, men frågan är, behöver man verkligen skaffa sig allting om man är nybörjare och precis är i färd med att börja spela. För att reda ut detta och även andra spörsmål som en del kanske funderar över kommer här en liten guide.

Golfklubbor

Det allra viktigaste att ha ute på golfbanan är givetvis klubbor. Är man nybörjare är ett bra tips att inte skaffa sig alltför många klubbor eftersom detta troligtvis inte är något som kommer att behövas. Ett par-tre drivers, några fler järnklubbor samt en putter räcker långt. Den kanske främsta anledningen till att inte köpa för många klubbor direkt är att det kan bli ganska dyrt. Efter hand som man blir bättre kan man sedan utöka klubbeståndet.

Ett bra tips för en nybörjare är annars att köpa begagnade klubbor eftersom detta ofta blir betydligt billigare än att köpa allting helt nytt.

Golfbag

En annan sak som man också behöver ute på golfbanan är en bag att bära klubborna i. Köper man ett helt set på en gång ingår oftast bag. Generellt sett kan man säga att det finns två olika sorters bagar att välja mellan, sådana som man bär själv och de som körs med hjälp av en vagn. Vilket man väljer är en smaksak.

För att kunna spela golf krävs givetvis också att man har bollar. Idag finns det en rad olika typer av bollar och vilken av dessa man väljer påverkar faktiskt spelet ganska mycket. Dock är det viktigt att komma ihåg att bara för att en boll är dyr så kommer inte detta göra att man spelar bättre. En billigare kan fungera precis lika bra eller till och med bättre. För att kunna slå ut bollen från tee på ett optimalt sätt krävs också peggar. Ett bra tips är att se till att bunkra upp ordentligt med peggar eftersom detta är något som garanterat kommer att gå åt.

Övriga saker som också kan vara bra att ha när man ger sig ut på är till exempel en golfhandske för att få bättre grepp om klubban, ett par golfskor så att man står stadigt samt lämpliga kläder. Ett bra tips är att även se till att skaffa sig ett bra regnställ ifall det skulle börja regna när man ute på golfbanan.