Nybörjartips – golf

Golf är idag något av en folksport som spelas av alla möjliga människor. Vem hade kunnat ana detta för 25-30 år sedan? För den som funderar på att börja spela golf kommer här några nyttiga tips och råd.

Nybörjare på golf

Välja klubb

Det första man ska göra innan man kan sätta igång och spela är att bestämma sig för vilken golfklubb man ska gå med i eftersom det krävs medlemskap i en klubb för att kunna spela.

Klubbor

För att kunna spela krävs så klart också en del utrustning i form av bland annat klubbor, bag, handske, peggar och skor med mera. Ett bra tips vad gäller klubbor är att köpa ett helt set med klubbor, vilket både är smidigare och också billigare.

Grönt kort

En annan sak som krävs för att kunna spela golf är att man har så kallat grönt kort, vilket kan liknas vid ett slags golfkörkort. Ett bra tips i samband med att man tar grönt kort är också att gå någon form av nybörjarkurs och lära sig grunderna ordentligt, vilket troligtvis också kommer att leda till att man blir en bättre spelare.