Klä dig som proffsen

Golf har länge betraktats som lite av en snobbsport som utövas av de rika och berömda. Kanske var det så en gång i tiden, men den bilden överensstämmer inte riktigt med dagens verklighet. Idag är golf en riktig folksport som utövas av många svenskar, oavsett status.

7138048-young-golf-player-on-course-putting-and-aiming

Något som dock inte har förändrats är klädkoderna. På stora seriösa golfbanor- och klubbar är det fortfarande viktigt att klä sig på ett lämpligt sätt när man spelar. Taktiken bakom de professionella spelarnas klädsel varierar från person till person. En del tycker om att variera sig medan andra föredrar en viss typ av outfit – ofta en outfit som är kopplad till en tidigare framgång.

Nike – ett populärt märke

Att professionella golfare klär sig i kläder från stora sportvarumärken är ingen nyhet. Alla större golfspelare har nämligen sponsorer. Ett av de populärare märkena bland världseliten är Nike. Stora golfare som setts bära snygga och avslappnade Nike-outfits på golfbanan genom åren är bland annat Tiger Woods, Rickie Fowler och Rory McIlroy.

Nike är ett märke som även vi vanliga golfare har råd med. Vill du klä dig som proffsen är det med andra ord ett utmärkt alternativ. Deras kläder är både snygga och perfekt lämpade för en golfare. Nikes kläder hittar man i de flesta sportaffärerna. Vill man dock handla till billigare priser bör man satsa på att beställa sina kläder via nätet, exempelvis på Sportamore. Där finns både kläder och skor samt flera praktiska tillbehör som varje golfare har nytta av.

Ett tips är att spana in vad de stora golfstjärnorna bär just nu för att få en idé av hur man klär sig rätt på golfbanan. De större golfarna brukar alltid vara först ut med de senaste trenderna inom sporten. Genom att bära samma tröja som Tiger gjorde i Masters kan man dessutom lyckas boosta det egna självförtroendet och bli en riktig stjärna under nästa golfrunda!