Golfsäsongen tar fart

Nu börjar golfsäsongen att ta fart och vi ser längst i söder så har man redan spelat ett tag. Lite tuffare är det längre norr ut och längst upp så ligger det fortfarande snö kvar på greenerna. De får vänta ytterligare några veckor tills det går att spela fult ut. Det gäller att träna tills banor öppnar och framförallt se över sin utrustning så den är i topptrim tills säsongen startar.

Komplettera din utrustning

Du kanske har under vinterhalvåret gått och funderat på en ny putter eller någon annan golfklubba. Kanske din golfbag fick lite för mycket stryk förra säsongen och skulle behövas bytas ut denna säsong. Det kanske finns delar i din utrustning som hängt med ett tag och skulle behövas bytas ut mot något nyare och bättre. Det är viktigt att man har en bar golfutrustning klar när det är dags att kliva ut för första rundan. Ta en titt hur din utrustning ser ut innan du beger dig till din golfklubb för första tee.

Se till att hålla formen

Det är även viktigt att din kropp är redo för en ny golfsäsong. Försök hålla igång och konditionsträna så kommer golfrundorna att gå som en smäck. Att träna på puttar kan du göra hemma med relativt enkla medel. Din golfklubb kanske har en simulator som gör det möjligt att få träna på dina golfslag. Med regelbunden träning så kan det bli en bra golfsäsong i år. Se till att både du och din utrustning är i topptrim inför årets golf. Med bra förberedelser så kan det bara bli bättre. Lycka till med golfåret!