De bäst betalda golfarna

Golf är en av de sporter där idrottsmännen tjänar som allra bäst och det finns definitivt en hel del av spelarna som skulle kunna spela en säsong och därefter kunna livnära sig på detta resten av sitt liv.
Golf
Om vi tar en titt på listan för de idrottsstjärnor som tjänar allra mest så ser vi  att det dock finns ett par stycken som drar iväg en bit längre än golfens allra bäst betalde. Den allra bäst betalde är den amerikanske boxaren Floyd Mayweather, som 2012 tjänade den nätta summan 85 miljoner dollar per år. Lite väl nätt tyckte han förmodligen eftersom samma summa, när rankingen för 2014 kom så var summan uppe i närmast löjliga 105 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 14 miljoner kronor i veckan, eller två miljoner kronor varje dag.

Men nu var det golfens ranking vi skulle prata om. På den rankingen så har det sedan Golf Digest började göra årliga mätningar för 11 år sedan varit samma person på förstaplatsen. Säkerligen föga förvånande för de flesta så är det Tiger Woods som toppat listan sedan starten och gör det även i år, trots skadebekymmer och fritt fall i världsrankingen. Drygt 83 miljoner dollar tjänade Woods under 2013 varav 71 miljoner av dessa kommer från sponsorkontrakt och annat som inte har med själva golfen att göra. Från själva spelet så tjänade han “bara” drygt 12 miljoner dollar.

På andraplatsen kommer Phil Mickelson som tjänade 52 miljoner dollar, och på tredje plats så kommer överraskande nog Arnold Palmer, åldringen som inte längre är aktiv, men som fortfarande drar in 40 miljoner dollar per år i sponsorpengar och annat. Bäst betalde svensk är förstås Henrik Stenson, som tjänade fina 21,5 miljoner dollar under sin succésäsong, 2013.