Dags för Ryder Cup

Något som alla golfälskare har väntat på ett bra tag, närmare bestämt i två år, är en av de mest prestigefyllda tävlingarna som finns i golfvärlden – Ryder Cup. Tävlingen hålls i golfens hemland Skottland och har precis dragit igång.

Varför har då golfälskarna fått vänta så länge kanske du undrar. Anledningen är så enkel att Ryder Cup är en tävling som bara spelas vartannat år. För den som inte känner till tävlingen närmare så kommer här lite bakgrundsinformation.

En tävling mellan USA och Europa

Ett vanligt skämt bland oss européer när vi vill göra oss lustiga över att vi tycker att amerikaner måhända är lite ignoranta och okunniga på geografi, brukar vara att hänvisa till något Youtubeklipp där någon amerikan trott att Europa är ett enda land. Måhända finns det några okunniga, men vi tror nog att även de flesta amerikaner känner till att så ej är fallet. Men, i Ryder Cup så är detta precis vad man gjort, för tävlingen spelas mellan de främsta amerikanska golfarna och de främsta Europeiska. Tävlingen hålls som sagt vartannat år och växlar mellan att spelas i Europa och i USA. Det ska dock sägas att innan det blev USA mot Europa så spelades tävlingen mellan USA och Storbritannien.

Europa favorittippade och svenskt deltagande

I årets tävling så är det Europeiska laget på nytt favoriter sett till oddsen hos spelbolagen, och även på pappret när man tittar på deltagarna i de båda lagen så ser det ut som att det Europeiska laget bör hållas som favoriter. För i laget så har man tre av världens fem bästa golfspelare, däribland svensken Henrik Stenson. Stensson går under den första dagen i par med engelsmannen Justin Rose som också han tillhör en av världens främsta spelare med sin sjätteplats. Att vi skrev att Europa på nytt kan ses som favoriter beror på att man vunnit tävlingen sju av de nio senaste gångerna som den arrangerats, och skulle man vinna så blir det för tredje gången i följd. Förra gången såg det ut såhär: