Användbara prylar på golfbanan

En runda på golfbanan innebär för många social samvaro, spänning och frisk luft i mängder. Det är dock inte någon hemlighet att utrustningen utgör en viktig del av golfspelandet. Det finns en uppsjö av roliga och smarta prylar du kan använda dig av när du spelar golf. Ett par vattenavvisande golfskor, en smidig golfbag fylld med diverse olika klubbor, klädesplagg som andas och en handske med bra grepp är grundläggande i utrustningsväg.

En liten golfhandduk i microfiber är ytterligare en bra sak att ha med för att enkelt kunna torka bort jord och gräs från klubban, och på så sätt undvika att nästkommande slag påverkas. Lite mindre, men ack så praktiska, prylar som är bra att ha med i bagen är bland annat en greenlagare och markeringsknappar. Med dessa i bagen förenklas spelet för alla och green hålls jämn och fin för nästkommande sällskap.

Många spelare letar ständigt efter nya smarta prylar att prova, och med hjälp av en avståndsmätare blir golfrundan både bekvämare och behagligare tillsammans med ovan nämnda småprylar. Med en avståndsmätare behöver du inte längre förlita dig på ögonmåttet, utan du får snabb och effektiv hjälp med att mäta avståndet till dina mål ute på golfbanan. Målet behöver inte vara just flaggan på green, utan kan även vara ett hinder på vägen som exempelvis en bunker eller ett vattenhinder.

Det finns en mängd olika varianter av avståndsmätare att välja mellan. Tidningen SvenskGolf ger nyttiga tips kring vad du ska tänka på innan du väljer sort. En GPS-klocka sitter på handleden som ett armbandsur och har en inbyggd GPS som visar måtten fram till green. Eftersom klockan sitter på handleden så går det otroligt snabbt och lätt att titta ut avståndet. En laserkikare, där avståndet till ditt mål mäts ut med god precision genom att en laserstråle skickas ut, är dock den avståndsmätare som ger bäst precision. Glöm inte att packa med extra batterier i bagen, så är du redo för att möta alla utmaningar på golfbanan.

Alla som håller på med utomhusaktiviteter är ju också medveten om att väder och vind kan vända snabbare än man tror. Av denna anledning bör man även se till att ha med sig ett bra regnställ, och kanske även en praktiskt regnskydd till golfbagen så är även klubborna skyddade. Det finns även universella paraplyhållare man kan fästa på golfvagnar.

Är man lite bekväm av sig eller kanske har svårt att böja sig ned får att plocka upp bollen ur hålet finns det också smidiga bollupplockare som kan fästas  längst ut på puttern. Sedan är det bara att stoppa ned den ändan i hålet och plocka upp bollen.

Som man slår iväg sina bollar kommer man ju även lämna tydliga spår i gräset. Eftersom det är allas ansvar att fixa sina nedslagsmärken är det praktiskt att ha med en en riktig greenlagare. Sedan kan man platta till gräset med puttern för att göra planen slät igen.